hh

I Suetena, o le hydrogen na faʻaaogaina e faʻamafanafana ai le sila i le tauanau e faʻamalosia le olaola

Lua kamupani na faʻataʻitaʻia le faʻaaogaina o le hydrogen e faʻamafanafana ai le sila i le fale i Suetena, o se gaioiga e mafai ona fesoasoani e faʻatele ai le pisinisi.
O le amataga o le vaiaso nei, Ovako, o loʻo faʻapitoa i le gaosiaina o se ituaiga uʻamea ua faʻaigoaina o le inisinia uʻamea, na ia faʻatasi ai ma Linde Gas i le poloketi i le Hofors rolling mill.
Mo le faʻamasinoga, hydrogen na faʻaaogaina o se suauʻu e gaosia ai le vevela ae le o le liquefied petrolini kesi. Ovako saili e faʻamanino le aoga siʻosiʻomaga o le faʻaaogaina o le hydrogen i le susunuina o gaioiga, ma maitauina na pau lava le gaosiga na gaosia o le ausa ausa.
"O lenei o se sili atinaʻe mo le uʻamea alamanuia," Göran Nyström, Ovako's sui sui peresitene mo kulupu maketiina ma tekinolosi, fai mai i se faamatalaga.
"O le taimi muamua lea na faʻaaogaina ai le hydrogen e faʻavevela ai le sila i totonu o nofoaga o loʻo iai nei," o lana faʻaopopo mai lea.
"Faʻafetai i le faʻataʻitaʻiga, ua matou iloa o hydrogen mafai ona faʻaaogaina faigofie ma fetuʻunaʻi, e aunoa ma se aʻafiaga i le lelei uʻamea, o lona uiga o se matua tele faʻaititia o le carbon tulagavae."
E pei foi o le tele o alamanuia vaega, o le uamea alamanuia e sili atu ona taua aafiaga i le siosiomaga. E tusa ai ma le World Steel Association, i le averesi, 1.85 metric tone o carbon dioxide na faʻaaluina mo metric tone o uamea na gaosia i le 2018. Ua faʻamatalaina e le International Energy Agency le vaega o le uamea o loʻo "faʻalagolago tele i le koale, o loʻo sapalai mai ai le 75% o malosi manaʻoga. "
O se suauʻu mo le lumanaʻi?
Ua faamatalaina e le Komisi o Europa le hydrogen o se eletise e iai le malosiaga e mafai ai ona mama, ia lava le malosiaga i totonu ole polokalame e taofia ai, feaveaʻi ma felauaiga.
E ui e i ai le malosiaga o le hydrogen, e i ai ni luitau pe a oʻo mai i le gaosia.
E pei ona matauina e le US Department of Energy, hydrogen e le masani ona "i ai na o ia i le natura" ma e manaʻomia ona gaosia mai mea o loʻo iai.
O numera o punaʻoa - mai fossil fuel ma le la, i geothermal - e mafai ona gaosia hydrogen. Afai o faʻafouga punaoa e faʻaaogaina i lona gaosiga, ua faʻaigoaina o le "green hydrogen."
E ui o le tau o loʻo avea pea ma atugaluga, o ni nai tausaga ua mavae na vaʻaia ai le hydrogen o loʻo faʻaaogaina i le tele o nofoaga o femalagaiga e pei o nofoaafi, taʻavale ma pasi.
I le lata mai faʻataʻitaʻiga o kamupani tetele felauaiga faia laʻasaga e tulei le tekonolosi i le autu, o le Volvo Group ma Daimler loli talu ai faʻalauiloaina fuafuaga mo le galulue faʻatasi taulai atu i hydrogen suauu-sela tekonolosi.
O kamupani ia e lua na fai mai na latou faavaeina se 50/50 soʻoga, e vaavaai e "atinae, gaosia ma faapisinisi suauu sela mo le mamafa-tiute taavale talosaga ma isi faaaogaina mataupu."


Taimi Post: Jul-08-2020